Microsoft posa el seu copilot d’IA a tot arreu, fins i tot a Windows

Copilot, el “company d’IA quotidià” de Microsoft, està llest. Durant la seva presentació a Nova York el passat 21 de setembre, la firma de Redmond va anunciar l’inici del seu desplegament en Windows 11, a partir del 26 de setembre, i posteriorment en motor Bing, el navegador Edge i la suite Microsoft 365.

Per a Windows 11, la integració de l’assistent es farà com a part de l’actualització 11 22H2, per a la qual Microsoft promet 150 noves funcions aprofitant les capacitats d’IA. Un cop instal·lat, Microsoft Copilot es pot activar a través de la barra de tasques o la drecera de teclat Win + C.

Trobarem capacitats de resum, generació d’imatges (amb l’eina Cocreator Paint) o una ajuda per a la realització de vídeos (amb l’eina Clipchamp). Els usuaris podran familiaritzar-se amb aquests nous usos i formes d’interactuar amb el sistema en llenguatge natural. Per exemple, poden demanar a Copilot que organitzi les finestres a l’escriptori, activar el mode fosc o trobar música per concentrar-se. A continuació, la IA suggerirà una llista de reproducció preparada per llançar-se en una aplicació com Spotify.

“Copilot integrarà de manera única el context i la intel·ligència de la web, les vostres dades de treball i el que esteu fent ara mateix al vostre PC per proporcionar un millor suport, amb la vostra privadesa i seguretat com prioritat“, va dir Microsoft.

Tot i que l’actualització de Windows 11 del 26 de setembre és opcional, Copilot també s’inclourà a l’actualització anual de 23H2 al quart trimestre. Microsoft té cura d’aclarir que “Copilot en Windows estarà habilitat per defecte, però sota el seu control amb la política de Microsoft Intune o la política de grup”.

Pel que fa a Microsoft 365, després de diversos mesos de fase beta, Copilot serà llançat l’1 de novembre. La IA generativa admetrà totes les tasques de l’Outlook, el Word, l’Excel o el Loop, el OneNote i el OneDrive. També s’inclourà Microsoft 365 Chat, un agent conversacional capaç de navegar per dades d’usuari (correus electrònics, reunions, converses, documents) però també per la web.

A diferència de la versió de Windows que és gratuïta, Copilot es facturarà uns trenta euros al mes i per usuari en Microsoft 365.

Vols treballar amb nosaltres?

Candidatura Espontània

Tindrem en compte el teu currículum per a futures vacants a la nostra empresa.