Una fallada en el Wifi posa en risc milions de dispositius a tot el món!

Un error en el xip de l’Wifi ha deixat milions de dispositius exposats als possibles atacs de pirates informàtics. Aquesta vulnerabilitat afecta més de mil milions de mòbils, assistents i ordinadors connectats a Internet, inclòs l’iPhone d’Apple i Echo d’Amazon.

Afecta els dispositius amb xips Wifi fabricats per Cypress Semiconductor i Broadcom, utilitzats en una àmplia gamma de dispositius amb Internet sense fils, inclosos els telèfons iPhone, iPads, Macs, Amazon Echos i Kindle, dispositius Android, Raspberry Pi 3 i encaminadors Wifi d’Asus i Huawei.

El que provoca aquesta fallada és que la comunicació de xarxa d’un dispositiu afectat es xifri amb una clau de xifrat composta per zeros, el que fa que sigui realment fàcil als pirates desxifrar els paquets de xarxa enviats sense fils.

La bona notícia, però, és que les actualitzacions de software i altres capes de seguretat probablement evitaran que aquest atac tingui resultats catastròfics.

Els fabricants han posat a disposició “parches” per a la majoria o tots els dispositius afectats, però no està clar quants dispositius s’han instal·lat els “parches”.

Per aquesta raó, el millor consell per evitar un atac és assegurar-se que els nostres ordinadors, telèfons i tots els dispositius connectats a Internet tinguin l’última versió de software i firmware.

Llegiu l’article complet a: Article

 

Vols treballar amb nosaltres?

Candidatura Espontània

Tindrem en compte el teu currículum per a futures vacants a la nostra empresa.