L’equip de seguretat informàtica del CERN adverteix – “Els correus electrònics són com cartes…”

Els correus electrònics són com cartes, adverteix l’equip de seguretat informàtica del CERN!

Comparant els correus electrònics amb les cartes, ara “obsoletes”, l’equip de seguretat informàtica del CERN va emetre un avís per tenir cura de la vostra bústia de correu electrònic.

D’entrada, els experts recorden que els correus electrònics segueixen els principis tècnics de les cartes: “si bé l’adreça del destinatari ha de ser 100% correcta per arribar amb seguretat al seu destí, el remitent pot ser qui vulgui, un nom real o fals, una organització real o imaginada, els remitents de correu electrònic poden ser falsificats, no diuen res del remitent”.

“Quan rebeu un correu electrònic, no confieu en el suposat remitent, analitza tot! El seu contingut, el seu significat, la manera com es connecten amb tu, a la teva vida personal, a les teves obligacions professionals… Està escrit en una llengua que parles? O, senzillament, el correu electrònic té sentit per a tu?”.

Els recents i múltiples atacs a empreses i particulars demostren que hi ha molts usuaris desprevinguts. “Recordeu que és poc probable que el vostre exmarit/dona us enviï cartes d’amor”. Les sol·licituds de diners i les amenaces també haurien de sonar immediatament l’alarma.

Al més mínim dubte, “para, pensa, no respongues”. No obriu fitxers adjunts, no feu clic als enllaços!

** Esquema de procediments de seguretat pel que fa al correu electrònic, publicat pel CERN

Vols treballar amb nosaltres?

Candidatura Espontània

Tindrem en compte el teu currículum per a futures vacants a la nostra empresa.