Tanca un dels ransomware més importants “SHADE” i demanen perdó¡!

Per als que no conegueu el ransomware Shade, cal esmentar que es tracta d’una amenaça que porta present des 2014. Estem davant d’un dels clàssics que ha estat present tot aquest temps i que a més ha afectat molts països de món.

Ara han decidit finalment deixar el projecte ia més demanar disculpes a les víctimes. Han donat també instruccions sobre com recuperar els arxius fent ús de les claus que han alliberat per a això.

Però Shade és només una de les amenaces que han creat durant aquest temps, encara que la més important. També van ser responsables d’altres troians com Troledesh o Encoder.858.

Més enllà de publicar totes les claus de desxifrat (més de 750.000), també han inclòs un programari de desxifrat i han indicat que esperen que les companyies d’antivirus emetin les seves pròpies eines de desxifrat ara que tenen les claus i així facilitar la tasca als usuaris.

De moment l’antivirus de Kaspersky ja ha actualitzat la seva eina de desxifrat i ha introduït les claus de l’ransomware Shade. Es tracta d’una de les opcions més populars pels usuaris i segur que pot ajudar a molts dels que han estat víctimes.

El ransomware, com hem indicat, és un dels problemes més importants que hi ha a Internet. És vital que tinguem sempre present el sentit comú, ja que en moltes ocasions necessitarà de la interacció d’l’usuari per atacar. Per exemple pot arribar a través d’un arxiu adjunt maliciós, un link a què accedim per a una descàrrega o a l’instal·lar programari. De vegades s’aprofita de possibles vulnerabilitats, pel que és essencial que tinguem actualitzats els sistemes.

Vols treballar amb nosaltres?

Candidatura Espontània

Tindrem en compte el teu currículum per a futures vacants a la nostra empresa.