Ja és Divendres! Desconnecta’t de la Feina, però no de la Ciberseguretat

Oh, sí. Ho hem aconseguit. Aquell moment que esperàvem des de dilluns al matí a les 8:31 ha arribat. És aquest moment màgic, aquest instant en què els estels s’alienen i tot cobra sentit: és divendres! L’hora d’abandonar el nostre zelós compromís amb l’etern batre de teclats, de deixar enrere les pantalles resplendentment blaves i, potser, de fer-nos una mica més humans (o això esperem).

Però, sent com sóc un portador de realitats molestes, he de recordar-vos una petita, però crucial, veritat. Mentre tu planejes passar el cap de setmana gaudint del sol i oblidant que existeixen les contrasenyes de 18 caràcters, els hackers… Oh, ells sí que saben com passar un bon cap de setmana. A ells els encanta un bon divendres nit. Però no per les mateixes raons que a nosaltres. Tant si estan en un lloc fosc i polsegós que sembla tret d’una pel·lícula de ciència ficció, o simplement descansant en el seu sofà amb un portàtil i un snack, ells no fan pont. Els hackers estan aquí per a arruïnar la festa. I ho sento per desvetllar aquesta dura realitat, però quan veuen que desconnectes… és llavors quan es connecten ells.

“Però jo només volia un cap de setmana tranquil!” Ja ho sé, amic meu. Jo també ?

I creieu-me, la meva intenció no és esgarrifar-vos la diversió. Al contrari, estic aquí per a assegurar-me que pugueu gaudir del vostre repos sense preocupacions. 

Per això, aquí teniu uns quants consells per a mantenir a ratlla els festers no convidats:

  1. Mantén actualitzats els teus dispositius. Sí, jo també odie aquelles actualitzacions que semblen arribar en el pitjor moment possible, però creu-me, no hi ha pitjor moment que un atac cibernètic;
  2. Evita obrir correus electrònics sospitosos. Si rebs un correu amb l’assumpte “Has guanyat un viatge a Hawaii!”, és més probable que acabis amb un virus que amb una estada a un resort de cinc estrelles;
  3. Canvia regularment les contrasenyes. Sí, és un maldecap. Sí, és difícil recordar-les totes. Però, saps què és més difícil? Recuperar tota la teva informació després d’un robatori de dades;
  4. Recorda: si tens dubtes sobre algun enllaç o document, no facis clic. Ni que digui que has guanyat la loteria o que tens l’oportunitat d’invertir en una mina d’or. Segurament l’única mina que trobaràs serà una de problemes;
  5. I per últim, però no menys important, no oblidis fer còpies de seguretat regulars de la teva informació més important. Perquè, fins i tot si un ciberdelinqüent decideix fer una festa amb els teus fitxers, almenys tindràs un “plà B”.

Ja ho veus, no és tan difícil, oi? Només necessites uns pocs minuts per a assegurar-te que el teu cap de setmana es mantindrà lliure de ciberdelinqüents. 

I ara, amb la consciència tranquil·la, pots anar a gaudir del teu divendres. Ves a la platja, gaudeix d’una cervesa freda acompanyada d’uns cacauets, llegeix aquell llibre que has estat posposant, o simplement descansa.

Amb això, us deixo per a anar a gaudir del meu propi cap de setmana. Però no us preocupeu, estaré de tornada dilluns, a no ser que algun hacker decideixi fer-me una visita… ???

Vols treballar amb nosaltres?

Candidatura Espontània

Tindrem en compte el teu currículum per a futures vacants a la nostra empresa.