Els primers PC amb el logotip “Copilot +” apareixen al mercat.

Aquesta setmana marca el llançament oficial dels primers PC Copilot+ amb la disponibilitat global dels nous processadors Snapdragon X de Qualcomm i les primeres màquines a comptar-los. Un petit recorregut fotogràfic i de vídeo pels primers models que van sortir al mercat.

Els PC Copilot + són PC dopats amb acceleradors NPU i equipats amb Windows 11 impulsat per IA generativa que explota precisament aquesta NPU incrustada. Els Copilot + PC requereix un mínim de 16 GB de RAM, un mínim de 256 GB d’emmagatzematge SSD i una NPU integrada de 40 Tops mínim. Poden ser alimentats per processadors x86 (Intel, AMD), així com processadors ARM (Qualcomm).

Aquesta és la teoria. A la pràctica, un sol processador PC té una NPU de més de 40 TOPS: el Snapdragon X (tant en la seva versió Plus com Elite), un nou processador de Qualcomm especialment dissenyat per a aquesta nova era. Intel només oferirà una NPU d’aquest tipus en els seus processadors de pròxima generació “Lunar Lake”, Intel Core, Ultra i AMD, en el seu futur Ryzen 300 Series, que no arribarà a les màquines fins a finals d’any.

L’arribada dels Copilot + PC també marca els inicis reals de Windows on ARM, en altres paraules, Windows amb arquitectura ARM. S’obre així una nova era per a Windows, que ens promet ordinadors més intel·ligents però també ordinadors més autònoms. L’arquitectura ARM ofereix un rendiment per watt inigualable en l’entorn Intel. El “Copilot + PC” sovint tenen una durada de la bateria de més de 20 hores d’ús, mantenint un rendiment normal.

A Build 2024, Microsoft s’ha esforçat per seduir els desenvolupadors amb moltes eines de desenvolupament que simplifiquen l’explotació de models d’IA incrustats a Windows per veure l’aparició de tota una nova generació d’aplicacions “intel·ligents” que aprofiten la NPU per realitzar nous usos i noves experiències. Podem esperar veure aplicacions que només funcionen completament en Copilot + PC ràpidament.

Per completar el quadre i permetre que aquesta iniciativa s’enlairi, també necessitem ordinadors, màquines capaces de seduir un públic ampli malgrat els preus necessàriament elevats donades les especificacions mínimes requerides.Lenovo, el líder mundial en el mercat de PC no podia romandre al marge. Ha posat tot el seu saber fer en oferir uns Copilot + PC que destaca en molts aspectes.

El Yoga Slim 7x és un dels models més esperats. En primer lloc perquè és estètic amb les seves corbes ultrafines, el seu color Cosmic Blue i sobretot la seva brillant pantalla tàctil OLED (90 HZ, resolució de 2944×1840 píxels). En segon lloc, la màquina pesa només 1,28 kg malgrat una bateria de 70 Whr que li confereix una autonomia de més de 25 hores. Equipat amb un Snapdragon Elite X (X1E-78-100), està disponible en una versió de 16 o 32 GB de RAM i una versió SSD de 512 o 1 TB. Té 3 ports USB4.

El ThinkPad T14s Gen 6 està més pensat per a empreses. Aquest dispositiu deriva directament de les generacions anteriors del ThinkPad T14 amb Intel. Inclou tot l’arsenal d’escuts “Pro” de Lenovo, com ara la protecció ThinkShield o el mecanisme de blindatge del firmware i maquinari de Pluton. El ThinkPad T14s Gen 6 té com a objectiu establir un nou punt de referència en termes de rendiment i eficiència per als ordinadors portàtils empresarials basats en Windows. Te 64 GB de RAM LPDDR5x, una càmera FHD + IR amb obturador físic i SSD d’1 TB, així com 2 ports USB4 (40 Gbps) i 2 ports USB-A 3.2. La màquina és ultra lleugera amb els seus 1,24 Kg. La durada de la bateria no s’especifica però hauria de superar les 20 hores.

Vols treballar amb nosaltres?

Candidatura Espontània

Tindrem en compte el teu currículum per a futures vacants a la nostra empresa.